kaartleggingen

Wat is numerologie

Numerologie is een vorm van waarzeggerij die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen, en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek.

Vertaald betekent numerologie 'kennis der getallen', wat niet verward dient te worden met getaltheorie.

Wat doet een numeroloog

Een numeroloog zoekt naar de samenhang der dingen door het getal (als versleuteld symbool van verborgen kennis) als uitgangspunt te nemen. Hiertoe tracht de numeroloog volgens een bepaald systeem van 'coderen en decoderen' begrippen in getallen om te zetten, om vervolgens die getallen te duiden op grond van hem bekende esoterische kennis uit bijvoorbeeld tarot, gematria, astrologie of eigen interpretaties. De theorie achter numerologie is historisch gebaseerd op het idee van Pythagoras dat alle dingen numeriek kunnen worden uitgedrukt, omdat ze uiteindelijk terug te brengen zijn tot getallen.


Numerologie - jaargetal

numerologie-jaargetalDe numerologie werkt met cycli van 9 jaar. Het jaargetal geeft aan waar in de cyclus jij je bevindt. Gebaseerd op je geboortedatum en het jaar van je laatste verjaardag, berekenen wij je jaargetal. Dit kan jou vervolgens tonen in welke fase jouw leven zich binnen de numerologische 9-jaarscyclus bevindt en wat je dus kunt tegenkomen.

Je kunt hiermee dus ontdekken wat er misschien in het verleden is misgegaan, of wat er juist beter geslaagd is. Je zult zien waar je nu staat en wat de toekomst voor jou in petto heeft. Jouw persoonlijk jaargetal is een getal dat een volledig jaar voor jou zal gelden. Het jaar loopt van je laatste verjaardag tot aan je volgende verjaardag.

» Naar numerologie - jaargetal

Numerologie - geboortegetal

numerologie-geboortegetalHet geboortegetal uit de numerologie is, evenals de geboortehoroscoop, bepalend voor ieders leven. Aan de hand van het geboortegetal kan een duidelijke karakterisering worden gedaan van de betreffende persoon. Bovendien kan het geboortegetal vanuit die karakterisering duidelijkheid geven omtrent zaken waar je in dit leven tegenaan blijft lopen.

Het geboortegetal geeft aan welke lessen je in dit leven nog moet leren, en zal je dus tonen welke uitdagingen jouw kant op komen. Bovendien geeft het geboortegetal een mooi inzicht in hoe mensen tegen jou aan kijken, dus hoe je gezien wordt en wat voor verwachtingen mensen van jou hebben. Kennis van deze dingen kunnen je enorm helpen met de levenslessen die je te wachten staan!

» Naar numerologie - geboortegetal

Live consulten door topconsulenten

astroloog-liveOok kun je bij kaartleggingen.nl terecht als je op zoek bent naar antwoorden, naar zelfkennis of hulp door een betrouwbare astroloog, tarotist, helderziende, paragnost, therapeut of een andere spirituele en paranormale adviseur. Zij kunnen je d.m.v. een live consult waar zij o.a. gebruik maken van je horoscoop, de tarot of de Lenormand kaarten op het goede spoor zetten naar meer begrip en innerlijke balans.

Naar alle consulenten

Menu