Wat is spiritualiteit

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en heeft verschillende betekenissen. In een strikte betekenis wordt er vaak een bewustzijn bedoeld dat in relatie staat tot een hogere werkelijkheid. Dit bewustwordingsproces is eigenlijk ook een diep-religieuze ontwikkelingsweg. Wie zich in het onderwerp verdiept, kan namelijk bijna niet om de religieuze kant heen. Dat komt doordat spiritualiteit in het hart religieus is. Mensen zien door hun beoefening van meditatie een spiritueel pad om het leven zin te geven, net als bij religie.


Emotietest

emotietestEen belangrijk onderdeel van spiritualiteit is emotie; de belevingswereld is de basis van veel spirituele ervaringen, en de belevingswereld wordt op haar beurt weer gevormd en beïnvloed door emoties.

De emotietest kan jou inzicht verschaffen in het type emotioneel persoon die je bent; ben je gereserveerd, of heb je juist een heel open instelling? Krop je zaken op, of laat je jouw energieën de vrije loop? Al dit soort zaken bepalen jouw emotie - en daarmee dus indirect jouw spiritualiteit. Wil je weten hoe dit bij jou zit en zou je wel wat tips willen over hoe om te gaan met jouw spirituele beleving? Doe de test.

» Naar de Emotietest


Spiritualiteitstest

spiritualiteitstestZoveel mensen, zoveel vormen van spiritualiteit. Waar veel mensen spiritualiteit met religie in verband brengen, zijn er ook diegenen die het juist met andere bovennatuurlijke krachten associëren. Wat uiteindelijk het belangrijkste is, is de eigen, persoonlijke innerlijke ervaring die je beleeft.

Misschien weet je van jezelf dat je enorm spiritueel ingesteld bent, misschien heb je juist het gevoel dat het aan jou niet zo besteed is. Hoe dan ook, met behulp van de Spiritualiteitstest kun je onderzoeken of jouw versie van jezelf overeenkomt met hetgeen onze test uitwijst. Je zult mogelijk nog verbaasd staan van hetgeen je ontdekt!

» Naar de Spiritualiteitstest


Live consulten door topconsulenten

astroloog-liveOok kun je bij kaartleggingen.nl terecht als je op zoek bent naar antwoorden, naar zelfkennis of hulp door een betrouwbare astroloog, tarotist, helderziende, paragnost, therapeut of een andere spirituele en paranormale adviseur. Zij kunnen je d.m.v. een live consult waar zij o.a. gebruik maken van je horoscoop, de tarot of de Lenormand kaarten op het goede spoor zetten naar meer begrip en innerlijke balans.

Alle consulenten


Menu